Over Marjolein

Met Verwondering & Bewondering wil ik dat vrouwen (meer) in zichzelf geloven en van zichzelf prioriteit 1 maken. Zelf heb ik de lange route genomen. Ik geloof dat de lessen die ik geleerd heb niet alleen voor mij zijn. Nu wil ik vrouwen inspireren en leren liever te zijn voor zichzelf. En hoe je dat dan doet vanuit je eigen kracht en kwetsbaarheid. Op de verkorte route.  
 

Mijn lange route
Zelf heb ik een jarenlange leerschool achter de rug als het gaat om vertrouwen hebben in mezelf en het leven durven te leiden dat ik zelf echt wil. Ik ben op de basisschool gepest. Ik ben tijdens de middelbare school en mijn studie meerdere keren depressief geweest. Ik had jarenlang een ernstige eetstoornis. Tegen de tijd dat ik 30 werd, kreeg ik het 30ers dilemma. En 6 jaar geleden viel ik letterlijk om met een burnout en daarna na te snel willen herstellen een bore out. Zo makkelijk als ik deze verstoringen’ (zo noem ik ze) type. Zo moeilijk was het om ze te doorstaan. Maar het heeft me wel gebracht waar ik nu sta en daar ben ik dankbaar voor.

Ik vergeleek me steeds met een ander

Het was een continue worsteling. Ik heb veel verdriet gehad, heel veel verwachtingen van mezelf en mensen om me heen die niet uitkwamen (ook onmogelijk waren uit te komen, want veel te hoog gegrepen), heel veel stress gehad. Jarenlang gedacht dat als ik maar extra hard werkte, extra perfecte dingen deed dat het dan wel goed kwam. Ik vroeg me continu af: Ben ik wel goed genoeg? Doe ik het wel goed genoeg? Ben ik wel mooi genoeg? Ik vergeleek me steeds met een ander. En de ander was, zoals je misschien wel kunt verwachten, altijd vele malen beter, sneller, dunner, mooier etc..  Ik wilde ook altijd voldoen aan de verwachtingen van een ander. Of de verwachtingen die ik dacht dat een ander had. Not gonna happen… Ik maakte me het leven echt te moeilijk en zwaar. 

Toch vond ik steeds het geloodat het goed zou komen. Daardoor vond ik steeds weer de kracht om met mezelf aan de slag te gaan. 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Om me verder te ontwikkelen. Ik ging naar coaches en psychologen en ik las heel veel zelfhulpboeken. Gelukkig en heel dankbaar ben ik voor deze jarenlange ervaring. Ik weet nu dat ik het in me heb om voor mezelf een fijn, gelukkig leven te creëren. Ik durf inmiddels te zeggen dat ik tevreden ben met mezelf :). Tuurlijk, ook ik kan daar nog in groeien. Zo vond ik bijvoorbeeld de knoop doorhakken om een eigen onderneming te beginnen zó spannend. Vragen als ‘kan ik dit wel?’ ‘wat vindt men dan van mij?’ poppen dan toch nog wel even op. MAAR zoals ze oppoppen, verdwijnen ze tegenwoordig ook weer vrij snel. Ik ben niet meer zo bang voor de mening van anderen of om afgewezen te worden. Ik durf mijn eigen keuzes te maken. Niet alles hoeft perfect te zijn. Ik ervaar nu veel meer geluk en vrijheid. En dat is wat ik jou ook gun. Je bent het waard.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Mijn belangrijkste kernwaarden  

Bij alles wat ik doe, geloof ik in: 

gelijkwaardigheid,  

eigen verantwoordelijkheid, actie en geluk.

♥ Daar bedoel ik mee: mijn allerhoogste doel in dit leven is me gelukkig voelen. Geluk is breed voor mij: mijn gezin en familie, gezondheid, gezelligheid, genieten, reizen (ver weg of dichtbij). Geluk is een ongoing proces… 

♥ wat je zelf grotendeels in de hand hebt: ik geloof namelijk met hart en ziel dat alles, dus ook je geluk, begint met het nemen van eigen verantwoordelijkheid met actie en daadkracht. Je bent regisseur van je eigen leven. Het klinkt misschien wat zwaar en belerend, maar geloof me: je kunt veel meer (leren, bereiken/…) dan je zelf denkt. Het is mij gelukt om na meerdere downs tevreden te zijn met mezelf doordat ik na of tijdens iedere ‘down’ weer sterker wilde worden. Door mezelf steeds te willen ontwikkelen, in oplossingen te denken en er ook echt actie op te ondernemen, voelde ik me steeds sterker, beter en gelukkiger 

♥ gelijkwaardigheid raakt mij ook in mijn kern. Ik vind het super belangrijk om iedereen met respect, liefde en vriendelijkheid te behandelen. En met iedereen bedoel ik dus ook jezelf 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Mijn verhaal in de Grazia

In de Grazia mocht ik mijn verhaal delen over de bore out die ik ooit had. Omdat een bore out een veel voorkomend, maar onbekend gevolg is van mensen die nooit goed hersteld zijn van een burn out deel ik ook hier graag dit artikel. Klik erop om het te lezen.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor mijn Me Time Mails en blijf op de hoogte van de nieuwste Me Time tips, podcasts en blogs.

Natuurlijk gebruik ik je gegevens alleen maar voor het versturen van de Me Time e-mails. Lees mijn privacyverklaring maar.

Contact

Marjolein Verschuren
Lodewijk Napoleonplein 44
5616 BA Eindhoven
06-30284273
Marjolein@verwonderingbewondering.nl

 

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor mijn Me Time Mails en blijf op de hoogte van de nieuwste Me Time tips, podcasts en blogs.

Natuurlijk gebruik ik je gegevens alleen maar voor het versturen van de Me Time e-mails. Lees mijn privacyverklaring maar.